Pris kr. 169,-

(ekskl. forsendelse)


Udgivet på Forlaget Sermo Motus

I denne bog beretter Frank om et massivt omsorgssvigt og en opvækst præget af manipulation, vold og mobning. Dette resulterer i, at Frank som ganske ung ender i en radikaliseret subkultur og et miljø, hvor hverdagen er domineret af kriminalitet, misbrug og intens vold.

Efter en turbulent start på livet, med ophold på børnehjem og anbringelse hos en plejefamilie, bortføres Frank som seksårig af sin far og placeres hos faderens familie i Tyskland. Allerede fra første dag står det klart at Frank ikke er velkommen. ”Sprich Deutsch oder sei still” (tal tysk eller ti stille).


Frank skildrer ærligt og stærkt om, hvordan samfundet, dets institutioner og voksne svigter ham gang på gang. Men bogen beretter også kærligt og respektfuldt om enkelte ansvarlige voksne, der viser empati og forståelse for en lille dreng og ung radikaliseret mand, der ensom og alene forsøger at klare sig igennem livet.

Frank ser med undren tilbage på en virkelighed, der overgår hvad de fleste voksne mennesker har lyst til at forestille sig, og måske netop derfor ikke har fantasi til at sætte sig ind i. Hans historie tydeliggør således, hvor afgørende relationer og miljø er for trivsel og udvikling.


I dag er Frank på en mission om at styrke såvel unge som voksnes forståelse for en mørk underverden og de medfølgende konsekvenser af et årelangt omsorgssvigt. En forståelse, der appellerer til en næstekærlighed, hvor alle voksne der får mistanke om misbrug, må og skal handle, for ikke at gøre sig skyldige i passivt omsorgssvigt.


Professor Claus A. Foss Rosenstand
Cand.mag. i Kommunikation, Psykologi og Humanistisk Datalogi
Lektor på Kommunikation & Psykologi, Aalborg Universitet
Digital Hub Denmark Professor